megtekintve: 9 603 alkalommal
elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is
A lisztet egy tálba tenni, hozzáadni a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk.
Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, bele egy egész tojást, és egy tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon.
Egy órára a hűtőbe tenni pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtani és ízlés szerinti formával kiszaggatni.
A diót apróra daraboljuk és kristálycukorral összekeverjük.
A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióból vastagok megszórjuk a tetejét.. Ezután egy tepsibe egymásmellé helyezzük.(nem kell sem bezsírozni, sem pedig sütőpapírt tenni)
Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük.(kb.15-20 perc)
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.
50 dkg liszt
10 dkg sertés zsír
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
reszelt citromhéj
dió + kristálycukor keveréke a tetejére