megtekintve: 8 470 alkalommal
elkészítve: 192 alkalommal megfőztem én is
A zsemlét beáztatjuk tejbe, majd kinyomkodjuk. Ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a darálthúshoz. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apró kockákra összevágjuk.
A darálthúshoz hozzákeverjük a fasírt többi hozzávalóit, (vöröshagyma, fokhagyma, őrölt köménymag, fehérbors, valamint a só, pirospaprika, tojás), majd a szokásos módon fasírtot készítünk. De most kicsit hosszabb rudakat formálunk belőle, amire rárakjuk az előzőleg kb. 4x1 cm-es csíkokra vágott sajtot, majd belenyomkodjuk a fasírtba, s eligazgatjuk, hogy mindenhol takarja a fasírthús, nehogy kifollyon sütés közben a sajt.
Ha az összes fasírthúsba belegöngyöltük a sajtokat, akkor ezután pedig minden darab fasírtot begöngyölünk baconbe. Én fogpiszkálóval minden egyes darabot összefogtam, hogy a bacon sütés közben nehogy leessen a fasírtokról.
Egy kisebb, kb. 20x30 cm-es tepsit picit kiolajozunk, s belerakosgatjuk a fasírtokat.
Előmelegített sütőbe rakjuk, 200 C-fokos sütőben 30 percig sütjük. Én félidőben ki szoktam venni a tepsit, s a belső oldalát rakom kívülre, hogy egyformán átsüljenek a fasírtok.
Ha letelt a 30 perc, s megsültek a fasírtok, akkor kiveszem a tepsit a sütőből, kicsit hagyom hűlni, majd kiveszem a fasírtokból a fogpiszkálókat, s tálra rakom.
sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hogy ne kelljen a fasírtot fent a gázon olajban sütni, ezért találtam ki, hogy baconbe göngyölöm, s a tepsiben meg tudom sütni.
1/2 kg darálthús
1 kisebb fej vöröshagyma
1/2 db zsemle
1 mokkáskanál só
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 mokkáskanál pirospaprika
1 dkg őrölt kömény
1 dkg fehérbors
1 teáskanál só
1 dl tej
5 dkg sajt
kb. 12 dkg baconszalonna
pici olaj