megtekintve: 10 456 alkalommal
elkészítve: 265 alkalommal megfőztem én is
Előmelegítjük a sütőt.A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és kb. 3 percig a magas fokozaton robotgéppel összekeverjük. Egy téglalap alakú tepsibe töltjük, alá sütőpapapírt rakunk. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém:Jól megmossuk a ribizlit,majd aprítóval felaprítjuk. A hideg cukrászhabot a cukorral és a habfixálóval,közepes fokozaton,elkezdem felverni robotgéppel,majd lassan hozzáadom a gyümölcsöt.
A felső Aranka krémet a hideg tejjel 3 perc alatt felverem és közben óvatosan hozzáadom a fél csomag habfixálót.
A végén a tésztára kenem a ribizli krémet,majd ennek a tetejére az Aranka krémet.
Díszítésnek színes cukorkát tettem rá.
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A krémhez a legjobb a ribizli, mert a savanyú íze a vaníliás
krémmel igazán üdítően hat :)
Tészta: 2tojás,6ek tej,6ek olaj,4ek kakaó (a nyuszis kakaóval a legjobb),8ek liszt,8ek cukor,1 csomag sütőpor
Krém: 300 g ribizli (fagyasztott is jó), 500 ml cukrászhab,2 csomag habfixáló,4ek cukor (ìzlés szerint tehetünk még hozzá)
Felső krém: 1 csomag Vaníliás Aranka krém, fél csomag Habfixáló,300 ml tej