Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mandulás hattyúk recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 972 alkalommal

elkészítve: 126 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1.A mandulát forró vízbe téve a barna héjától megszabadítjuk.Ha megszáradt ledaráljuk.
2.Egy tálba rakjuk a lisztet,darált mandulát,csipet sót ,sütőport,tojássárgáját,porcukrot,vaníliás cukrot,a citrom reszelt héját és a hideg margarint.
3.Összegyúrjuk a hozzávalókat,a kezünk melegétől fog a margarin megpuhulni.Addig gyúrjuk míg a tészta össze nem áll.Majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.
4.A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb.2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Egy 6 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk,majd félbe hajtjuk.Egy éles kés segítségével a félkör egyenes részénél háromnegyed részig bevágjuk a tésztát.Ebből formázzuk meg a nyakat,majd még két bevágást ejtünk.amiből a szárnyakat formázzuk.Egyiket kb. a feléig,másikat egynegyed részig vágjuk.Mindegyik tésztát hattyúvá próbáljuk formázni.
5.Sütőlapra téve tojásfehérjével vékonyan lekenjük őket és kristálycukorral megszórjuk.
6.Előmelegített sütőbe téve 10-15 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt olvasztott csokoládéból szemeket készítünk.

sütési idő: 10 min
hőfok: 165 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

10 dkg mandula (hámozott,darált)
20 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor (púpozott)
20 dkg margarin (hideg)
10 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet só
2 ek cukor
5 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Kövess minket a Facebookon is!