

megtekintve: 14 068 alkalommal
elkészítve: 331 alkalommal megfőztem én is
1.A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
2.Hozzáadjuk az olajat és a vizet, elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is hozzáadagoljuk.
3.Következik a vágott dió, végül a tojások felvert habja.
4.Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Célszerű tűpróbával ellenőrizni.
5.Amíg sül, elkészítjük a krémet.
6.A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük. Sűrű krémet főzünk. Eléggé csomósodik, de a végén robotgéppel a csomókat simára ki tudjuk keverni. Még melegen beleszórjuk a vaníliás cukrokat.
7.Ha kihűlt, a margarinnal összedolgozzuk. Fontos, hogy a margarin és a krém is szoba hőmérsékletű legyen.
8.A kész krémmel bevonjuk a tésztát.
9.A tetejére csokimáz kerül.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A család kedvenc süteménye. Régebben egy másik tészta recepttel készítettem, de kaptam egy másik receptet és annak a tésztája finomabb volt. Így azóta a két sütemény kombinációjaként sütöm. Nagyon finom és szerintem gyorsan el is készíthető.
6 tojás
25 dkg cukor
1,25 dl víz
1,25 dl olaj
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg vágott dió
A krémhez:
1 tojás
5 ek cukor
7 dl tej
7 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
25 dkg Rama
A tetejére csokimázcukor