

megtekintve: 5 569 alkalommal
elkészítve: 126 alkalommal megfőztem én is
A kekszet zúzzuk össze, keverjük össze az olvasztott teavajjal, majd egyenletesen nyomkodjuk el a tortaforma aljában. A túrót törjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá a cukrokat, a citrom héját és levét, valamint a krémsajtot, és kézi mixerrel keverjük simára. Ezt követően szitáljuk hozzá a lisztet és ismét keverjük át jól a masszát, majd adagoljuk a tortaformába a kekszes alapra. Tetején ízlésesen oszlassuk szét a meggylekvárt, majd előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig süssük. Amikor megsült hűtsük ki, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
- 5 dkg teavaj
- 10 dkg zúzott vajas keksz
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliacukor
- 5 dkg liszt
- ½ citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 6 ek meggylekvár
24 cm átmérőjű csatos tortaforma