

megtekintve: 2 207 alkalommal
elkészítve: 46 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A zabkekszet egy aprítóba tesszük és össze aprítjuk ,de nem lisztesre kissé szemcsés legyen .
A vajat felolvasztjuk langyosra hűtjük és az aprítóban lévő kekszre öntjük géppel összekeverjük.
Veszünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát megkenjük az alját olajjal ,majd kibéleljük az alját sütőpapírral ráhalmozzuk a vajas morzsás kekszet egy kanállal elegyengetjük.
Majd a kanál hátoldalával jól lenyomkodjuk a keksz morzsát.
A két túrót egy tálba tesszük botmixerrel pürésítjük belerakjuk a vaníliás és a porcukrot a habverővel jól összekeverjük .
A tejszínt lágy habbá verjük és összekeverjük a túróval.
A fagyasztott málnát feltesszük 2 dl vízzel és egykét csepp balzsam ecettel főni ,de csak addig amíg felforr ,majd leves szűrőn át passzírozzuk.
A málna püréből 1 dl kiveszünk és félre tesszük a díszítéshez.
A zselatin lapokat egy tál hideg vízbe áztatjuk ,ha megpuhultak akkor kinyomkodjuk és egy kis tálba tesszük a mikróba pár pillát alatt felmelegítjük .
A túró krémbe beleöntjük az átpasszírozott málnát összekeverjük .
A zselatinba teszünk egy kevés kémet a hókiegyenlítés miatt összekeverjük és beöntjük a kész málnás krémbe összedolgozzuk.
A kinder tejszeleteket hat felvágjuk, minden vágásnál töröljük meg a készt mert akkor szép lesz a metszete.
A torta forma oldalát kirakjuk kinder tejszelet csíkokkal a maradékot félre tesszük a a torta díszítéséhez.
A málnás tejszínes túró krém felét bele öntjük a torta formába a keksz alapra vigyázva hogy a kinder csíkokra ne menjen.
Majd megszórjuk a tetejét málnával vegyül a maradék krémmel befedjük .
Egy kicsit a pulthoz verjük ,hogy a levegő kijöjjön és sima legyen a teteje.
Egy északára hűtőbe tesszük,
Másnap egy torta tartóra átemeljük és kidíszítjük a tejét a maradék kinder tejszelet kockákkal ,és friss málnával .
És meglocsoljuk a málna öntettel.
főzési idő: 5 min
Ehhez a tortához nem kell a sütött begyújtani .Egy hűsítő mutatós ízeiben gazdag torta. Igazi kánikulai desszert.
Hozzávalók: 250 gr korpás keksz, 100g vaj ,300g fagyasztott málna, 2 csomag vaníliás cukor,120 g friss málna,7 db lapzselatin, 2 dl cukrásztejszín, 250g tégelyes túró félzsíros túró, 250g tégelyes krémes túró, 200g porcukor, 8 db kinder tejszelet.