

megtekintve: 6 199 alkalommal
elkészítve: 105 alkalommal megfőztem én is
A torta alapjához összemelegítjük a tejet, a vajat és a cukrot. Csak addig melegítjük, míg elolvadnak a hozzávalók. A tűzről levéve, hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót a tejes elegyhez és keverjük össze alaposan. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszes alapot. Majd hűtőbe tesszük dermedni minimum fél órára.
Nézzük meg a gesztenye csomagolásán, hogy tartalmaz-e cukrot, illetve kóstoljuk meg. Ennek függvényében döntsük el, hogy mennyi cukrot használunk. A receptnél cukrozatlan gesztenyét használtam.
A krémhez először a mascarponét összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínből habot készítünk, amit keverjük a krémhez. Végül simítsuk torta alapjára a krémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
TIPP: A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal.
Gyors sütést kívánok!
Hozzávalók:
1 dl tej
12 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg darált keksz
2 evőkanál kakaó
Krém:
50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
15 dkg porcukor (opcionális, mert valamelyik gesztenyemassza már tartalmaz cukrot)