rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Karácsonyi gesztenye torta sütés nélkül recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 310 alkalommal

elkészítve: 6 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: GyorsanSüti

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A torta alapjához összemelegítjük a tejet, a vajat és a cukrot. Csak addig melegítjük, míg elolvadnak a hozzávalók. A tűzről levéve, hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót a tejes elegyhez és keverjük össze alaposan. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszes alapot. Majd hűtőbe tesszük dermedni minimum fél órára.

Nézzük meg a gesztenye csomagolásán, hogy tartalmaz-e cukrot, illetve kóstoljuk meg. Ennek függvényében döntsük el, hogy mennyi cukrot használunk. A receptnél cukrozatlan gesztenyét használtam.

A krémhez először a mascarponét összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát. A tejszínből habot készítünk, amit keverjük a krémhez. Végül simítsuk torta alapjára a krémet és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

TIPP: A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal.

Gyors sütést kívánok!

Hozzávalók

Hozzávalók:

1 dl tej

12 dkg vaj

10 dkg cukor

25 dkg darált keksz

2 evőkanál kakaó

Krém:
50 dkg gesztenyemassza

25 dkg mascarpone

2 dl tejszín

15 dkg porcukor (opcionális, mert valamelyik gesztenyemassza már tartalmaz cukrot)

Kövess minket a Facebookon is!