Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Párduc kalács recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 418 alkalommal

elkészítve: 116 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, a lisztet , keményítőt, porcukrot egy tálban összegyúrjuk, hozzáadjuk a puha vajat, kicsi sót, majd az élesztőt. Szép sima tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük. Az egyik tészta fehér marad, a másikat szintén kétfelé vesszük. Az egyikbe 1 kanál tejjel összekevert 1 kanál kakaót gyúrunk, (tettem bele pici fahéjat) a másikban 3 kanál kakaó került. Kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, minden cipót 7 részre vágunk.(21 db) Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 21x11 cm-es dobozformát, és átkenjük kis olajjal. .A világosabb tésztából kb. 21 cm hosszú rudat sodrunk, majd egy sötétebb rudat 21 cm hosszúra nyújtunk, olyan szélesre, hogy a világosabb tésztát bele tudjuk csavarni. Most a világos tésztát nyújtjuk, és becsomagoljuk a sötét rudat. Ugyanígy járunk el a többi 6 db tésztával. Beletesszük a dobozba, és ismét kelesztjük. Ha megkelt tojással lekenjük, és gőzös 180 C fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Ügyeljünk arra, hogy az egyik kakaós tészta jóval sötétebb legyen.

Hozzávalók

38 dkg finomliszt
2 dkg étkezési keményítő
kb. 2-2,5 dcl tej
1/4 kocka élesztő pici cukor
7 dkg porcukor
5 dkg puha vaj
4 kanál kakaó

Kövess minket a Facebookon is!