Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Svéd gombasaláta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 12 794 alkalommal

elkészítve: 236 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A paradicsomokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héjukat és apró darabokra vágjuk (a száránál lévő keményebb részt kivágjuk).
Felaprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát és a gombát felszeleteljük.
Olívaolajat melegítünk és üvegedre pároljuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát és nagyobb lángon elkezdjük pirítani.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paradicsompürét, a citrom reszelt héját és levét.
Hozzáadjuk a babérlevelet, sót, borsot, fűszereket és kevés cukrot is, majd sűrűre fűzzük. Lehűtve, hidegen fogyaszthatjuk.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Ha marad belőle, akkor spagettiszószként is használhatjuk.

Hozzávalók

300 g gomba (sampion)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g paradicsom
40 g sűrített paradicsom
0.5 db citrom (héja, és leve)
2 evőkanál olívaolaj

őrölt feketebors
oregánó (friss, vagy szárított)
bazsalikom (friss, vagy szárított)
2 db babérlevél
kristálycukor

Kövess minket a Facebookon is!