megtekintve: 18 961 alkalommal
elkészítve: 344 alkalommal megfőztem én is
A pudingporból, és 5 dl tejből, a csomagoláson látható utasítás szerint sűrű pudingot főzünk, tetejét meghintjük 1 ek. porcukorral, hogy meg ne bőrösödjön, és hagyjuk kihűlni.
1.A vajat/margarint habosra keverjük a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd kanalanként a kihűlt pudingot. Nyolc evőkanálnyi krémet csillagcsőrös habzsákba teszünk. A banánokat meghámozzuk, pépesre törjük, meghintjük citromlével, és belekeverjük a krémbe.
2.A maradék 2 dl tejet elkeverjük a rummal, gyors mozdulatokkal, egyenként beleforgatjuk a babapiskóták 1/3-át, és 24-26 cm átmérőjű korongot rakunk ki belőlük. Megkenjük a krém 1/3-ával, majd az előző sorra merőlegesen ismét rumos tejbe forgatott babapiskóta és 1/3-ad rész krém. Azután arra ismét merőlegesen rumos tejbe forgatott babapiskóta és a maradék krém kerül.
3.Bejelöljük a szeletek helyét, a torta közepére és a szeletek peremére 1-1 krémrózsát nyomunk a habzsákból, és legalább 6 órára hidegre tesszük. (Legjobb ha előző nap készítjük el.)
4. Tálaláskor meghámozzuk, felszeleteljük, és elnegyedeljük a kivit. A krémrózsákat a kiviszeletekkel, a középső rózsát cseresznyével díszítjük, a torta tetejét pedig megszórjuk darabra vágott, aszalt vörös áfonyával.
2 tasak vaníliás pudingpor
5+2 dl tej
10 dkg porcukor
20 dkg vaj, vagy margarin
2 tasak vaníliás cukor
2 tojássárgája
2 érett banán
2 evőkanál citromlé
fél deciliter rum
40 dkg babapiskóta
1 kivi
Néhány szem aszalt vörös áfonya
1 szem cukrozott cseresznye