

megtekintve: 7 606 alkalommal
elkészítve: 130 alkalommal megfőztem én is
A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. (a citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször)
Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor a füstölt makrélakrémet pl. frissen kisült ropogós kiflivel, és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.
15 dkg füstölt, pácolt makréla
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone
só
őrölt színes bors
1/2 citrom leve
petrezselyemzöld (ízlés szerint)