Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Füstölt makréla szendvicskrém recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 103 alkalommal

elkészítve: 51 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. (a citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször)

Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára hogy az ízek jól összeérjenek.

Személyes jó tanács


Tálaláskor a füstölt makrélakrémet pl. frissen kisült ropogós kiflivel, és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.

Hozzávalók

15 dkg füstölt, pácolt makréla
10 dkg vaj
25 dkg mascarpone

őrölt színes bors
1/2 citrom leve
petrezselyemzöld (ízlés szerint)

Kövess minket a Facebookon is!