megtekintve: 10 966 alkalommal
elkészítve: 293 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat kettéválasztjuk , a fehérjét fele cukorral, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott Rámával kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhára feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A puha Rámát a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát. A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.
A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 dkg olvasztott Ráma
A krémhez:
- 25 dkg Ráma
- 20 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg porcukor
- 1-2 ek Rum vagy rum aroma
- 20 dkg aszalt szilva