

megtekintve: 6 098 alkalommal
elkészítve: 115 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókból lágy rugalmas tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 4 fele vesszük, ( lehet 8 fele) hosszú rudat sodrunk belőle, majd sütőpapíros tepsire téve ismét duplájára kelesztjük. Ha megkelt vízzel lespricceljük, és 200 C fokra előmelegített gőzös sütőben ( lábosban víz a sütőben) kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még melegen ismét vízzel spricceljük, konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom puha, lukacsos bélzetű.
Az esti kovászhoz:
15 dkg liszt ( lehet: TK, graham, vagy rozsliszt. vagy akár fehér liszt)
150 ml víz
15 gr élesztő.
Reggel:
50 dkg rozsliszt ( világos )
a kovász
2 teáskanál só
1 dcl tejben megfuttatott 20 gr élesztő
kb. 2-2,5 dcl meleg víz
5 dkg meleg vaj.