Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kókuszos keksztekercs torta recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 7 434 alkalommal

elkészítve: 155 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: KD Csapat

Elkészítése

A tej kivételével a tészta hozzávalóit szép sorban összekeverjük egy tálban - előtte a csokit és a margarint mikróban olvasszuk meg - és jól dolgozzuk össze. Ezután addig adagoljuk hozzá a tejet apránként, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ne legyen híg, nem biztos, hogy az összes tej kell bele.
A masszát osszuk 6 egyenlő részre. 5 részből kókuszreszelékkel enyhén megszórt nyújtódeszkán fél cm vastag, 18 cm átmérőjű, kerek lapokat nyújtunk belőlük. (Ha van kéznél egy 18 cm átmérőjű tortaforma, azzal pontosan ki tudjuk szúrni a méretet.)
A hatodik részből egy kb. 15×20 cm-es téglalapot nyújtunk.
A krémhez a leírás alapján pudingot főzünk a tejből, a cukorból és a vaníliás pudingporból. Ha kihűlt, egy habverővel habosra keverjük a puha margarinnal.
A krémből félreteszünk 7-8 evőkanállal, a többivel 4 rétegben egyenlő adagokban megtöltjük a kerek lapokat.
A félretett krémből 3 kanállal vékonyan megkenjük a téglalap alakú lapot is, majd egy sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. A tekercset kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A maradék krémet habzsákból nyomjuk rá a torta tetejére, és a habkupacok közé tegyünk vékony kókusztekercs szeleteket.
Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

Személyes jó tanács

A süteményt a KD csapat készítette, a Konyha rémei(c) sorozat keretében.

Hozzávalók

A tésztához:
60 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
1 mokkáskanál rumaroma
5 dkg cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin
10 dkg étcsoki
3-4 dl tej

A krémhez:
3 dl tej
7,5 dkg cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg margarin

A díszítéshez:
5-10 dkg kókuszreszelék

Kövess minket a Facebookon is!