

megtekintve: 9 222 alkalommal
elkészítve: 308 alkalommal megfőztem én is
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk, a vége felé hozzáadva a meleg margarint. Dagasztótálban meleg helyen a duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd pici forró tejjel kenhető masszává keverjük.
Ha a tészta megkelt, kétfelé vesszük, hosszú keskeny tésztát nyújtunk belőle, megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk,mint a bejglit, majd a két szálat összetekerjük. Egy 26 cm-es kuglóf formát vajjal kikenünk, és belefektetjük a tésztát. Ismét kelesztjük. Ha megkelt tojással lekenjük, majd 180 C fokra előmelegített sütőbe téve, szép pirosra sütjük. ( kb. 45-50 perc, a felénél le lehet takarni alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.) Még melegen megkenjük forró baracklekvárral, és rácson hagyjuk kihűlni.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
kb. 1- 1 1/2 dcl tej
2 kanál cukor
1-2 kanál tejföl
10 dkg meleg margarin
pici só
Tetejére:
1 tojás
kevés barack lekvár
Töltelék:
25 dkg mák ( darálva)
20 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 vaníliás cukor
mazsola ( opcionális)
pici forró tej