megtekintve: 10 309 alkalommal
elkészítve: 242 alkalommal megfőztem én is
A gombafejeket megtisztítom, majd sóval,borssal ízesített vízben puhára párolom.Közben elkészítem a sűrítéshez a pirospaprikás tejfölös mártást.
Az púpozott evőkanál lisztet elkeverem a csapott mokkáskanál őrölt pirospaprikával és a gomba főzőlevével csomómentesre elkeverem, majd a gombára öntve jól összeforralom. Míg a gomba főtt a pirított tarhonya is elkészült.
főzési idő: 45 min
sütési mód: felső sütés
A gomba mennyisége ennél a receptnél is változó, hisz ha több személyre készül az étel, természetesen több a nyersanyag mennyisége is. Ha valaki siet, akkor elkészíthető konzervből is. Köretnek választható esetleg párolt rizs, vagy burgonyapüré is.
kisebb méretű gombafejek
tarhonya
őrölt pirospaprika
só és bors
tejföl
1 púpos evőkanál liszt