Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tejfölös gomba tarhonyával recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 126 alkalommal

elkészítve: 152 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A gombafejeket megtisztítom, majd sóval,borssal ízesített vízben puhára párolom.Közben elkészítem a sűrítéshez a pirospaprikás tejfölös mártást.
Az púpozott evőkanál lisztet elkeverem a csapott mokkáskanál őrölt pirospaprikával és a gomba főzőlevével csomómentesre elkeverem, majd a gombára öntve jól összeforralom. Míg a gomba főtt a pirított tarhonya is elkészült.

főzési idő: 45 min
sütési mód: felső sütés

Személyes jó tanács

A gomba mennyisége ennél a receptnél is változó, hisz ha több személyre készül az étel, természetesen több a nyersanyag mennyisége is. Ha valaki siet, akkor elkészíthető konzervből is. Köretnek választható esetleg párolt rizs, vagy burgonyapüré is.

Hozzávalók

kisebb méretű gombafejek
tarhonya
őrölt pirospaprika
só és bors
tejföl
1 púpos evőkanál liszt

Kövess minket a Facebookon is!