megtekintve: 17 859 alkalommal
elkészítve: 257 alkalommal megfőztem én is
1. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
2. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukor felét, és addig verjük, amíg a hab szép fényes nem lesz, és a cukor is teljesen fel nem oldódik.
3. Ezután a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a mogyorót, a mandulát, a csokoládét, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a rumot, a fahéjat és a lisztet a tojáshabba forgatjuk. Vigyázni kell, hogy a hab közben ne essen össze. A masszából kiskanállal kb. 30, dió nagyságú halmocskát szaggatunk és rakunk a tepsibe.
4. A habcsókokat az előmelegített sütőbe tesszük, és 12-15 percig sütjük, (szárítjuk). A belsejüknek a sütés végeztével is nedvesnek kell maradniuk.
5. A kihűlt habcsókok alját sötét tortabevonóba mártjuk, majd lecsepegtetjük.
sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
2 tojásfehérje
1 csipet só
9 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
7,5 dkg darált mogyoró
7,5 dkg darált mandula
7,5 dkg reszelt étcsokoládé
7,5 dkg mazsola
1 kiskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál rum
1/2 kiskanál fahéj
10 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé