megtekintve: 6 738 alkalommal
elkészítve: 87 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, a lisztet, diót sütőport összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, 180 C fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejben a pudingot, és a kávét sűrűre főzzük. A margarin habosra keverjük a porcukorral, Ha kihűlt a puding a cukros margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a diót. ( tehetünk bele kicsi rumot, vagy aromát) .
A piskótát vissza tesszük a tepsibe, rásimítjuk a krémet. A csokit a vajjal mikróban megmelegítjük a krém tetejére simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Különlegesen finom sütemény, nem csak kávé imádóknak.
Piskótához: (20x30 cm)
6 tojás
3 kanál liszt
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
1/2 sütőpor
pici só
Krémhez:
3 dcl tej
1 vanília puding
1 kanál őrölt kávé
25 dkg margarin
18 dkg porcukor
5 dkg darált dió
kicsi rum, vagy aroma ( opcionális)
Tetejére:
15 dkg tortabevonó
5 dkg margarin