

megtekintve: 8 303 alkalommal
elkészítve: 152 alkalommal megfőztem én is
lkészítés: a szűzpecsenyét lehártyázzuk majd egy késel felszúrjuk óvatosan forgatjuk tágítjuk .
A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk ,bekenjük olajjal.
Veszünk egy teflon tepsit kikenjük olajjal beletesszük a befűszerezzük megtöltött szűzpecsenyét .
Teszünk a tepsibe mellé negyedekbe vágott hagymát,paprikát,paradicsomot.
Fóliával lefedjük 180 c sütőbe toljuk 30 perce .
Majd kivesszük a sütőből levesszük a fóliát belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk,borsozzuk újra lefedjük az alufóliával visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.
Amíg sül a húsunk addig elkészítjük a pirított gombát.
A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük.Majd vastagabb szeletekre ferdén felvágjuk.
Együtt tálaljuk .
főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Ha kolbásszal töltünk meg egy hús a kolbászt be kell kenni olajjal mert így könnyebb betlteni a húsba.
Hozzávalók: 1 db sertés szűzpecsenye, 1 szál vékony debreceni kolbász, 3 fej vöröshagyma, só, bors, 1 db paradicsom,1 db tv paprika, 60 dkg burgonya, 30 dkg csiperke gomba, 3 evőkanál olaj.