Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával pirított gombával recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 8 303 alkalommal

elkészítve: 152 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

lkészítés: a szűzpecsenyét lehártyázzuk majd egy késel felszúrjuk óvatosan forgatjuk tágítjuk .

A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk ,bekenjük olajjal.

Veszünk egy teflon tepsit kikenjük olajjal beletesszük a befűszerezzük megtöltött szűzpecsenyét .

Teszünk a tepsibe mellé negyedekbe vágott hagymát,paprikát,paradicsomot.

Fóliával lefedjük 180 c sütőbe toljuk 30 perce .

Majd kivesszük a sütőből levesszük a fóliát belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát sózzuk,borsozzuk újra lefedjük az alufóliával visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük.

Levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.

Amíg sül a húsunk addig elkészítjük a pirított gombát.

A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk.

Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a félfőre vágott hagymát majd rádobjuk a megpirított gombát sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.

Ha mindennel elkészültünk a húst pihentetjük.Majd vastagabb szeletekre ferdén felvágjuk.

Együtt tálaljuk .

főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Ha kolbásszal töltünk meg egy hús a kolbászt be kell kenni olajjal mert így könnyebb betlteni a húsba.

Hozzávalók

Hozzávalók: 1 db sertés szűzpecsenye, 1 szál vékony debreceni kolbász, 3 fej vöröshagyma, só, bors, 1 db paradicsom,1 db tv paprika, 60 dkg burgonya, 30 dkg csiperke gomba, 3 evőkanál olaj.

Kövess minket a Facebookon is!