

megtekintve: 2 593 alkalommal
elkészítve: 45 alkalommal megfőztem én is
A diót és az aszalt sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fűszerkeverékkel, a reszelt narancs és citromhéjjal, és a sütőporral.
A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, és az olajjal, majd öntsük hozzá a lisztes keverékhez. Ezután nagyjából keverjük össze, és adjuk hozzá a feldarabolt diót, a sárgabarackot, és az áfonyát, majd keverjük alaposan össze.
A muffin formát béleljük ki papírkapszlival, majd kanalazzuk bele a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre.
A sütőből kivéve rögtön kenjük le a muffinok tetejét olvasztott vajjal, és szórjuk meg porcukorral. Ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Tálalás előtt, ízlés szerint még megszórhatjuk egy kevés porcukorral, majd úgy kínáljuk.
20 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 tk mézes fűszerkeverék
2 db tojás
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
5 dkg darabolt dió
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt áfonya
reszelt narancs és citromhéj