Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Túrós pite recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 655 alkalommal

elkészítve: 117 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, a 2 tojássárgáját és a csipet sót a liszthez öntjük, és lágy kelt tésztát gyúrunk belőle. Csak a végén gyúrjuk hozzá az olvasztott zsírt.
A tésztát megkelesztjük, majd kinyújtjuk. Kb 26 cm átmérőjű tortaformát kibéleljük vele, és erre tesszük a tölteléket.
Az áttört túrót elkeverjük a töltelék többi hozzávalóival, majd vastagon rátesszük a tésztára, és újabb 25-30 percig kelesztjük.
Ezután tejfölös-tojással lekenjük a pitét, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés után pihentetjük, és ezután felszeleteljük.
Tartalmasabb leves után főételnek is kitűnő.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók



a tésztához:
25 dkg bármilyen GM kenyér liszt
2 db tojássárgája
5 dkg cukor
1,3 dl tej
1 cs. szárított élesztő
2,5 dkg zsír

a töltelékhez:
50 dkg túró
2 db tojásfehérje
1 csokor friss kapor (opcionális)
5 dkg eritrit
csipet só
a tetejére:
3 dl tejföl
1 db tojás

Kövess minket a Facebookon is!