Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Brownie cake pop recept

A recept még nem lett értékelve
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 141 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.

2. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt tejcsokit is.

3. Egy 25*20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 20 percig sütjük, ezután sütőrácson langyosra hűtjük.

4. A browniet összemorzsoljuk és ha nem formázható könnyedén, egy kis olvasztott margarint öntünk hozzá. Gömbölyű golyócskákat formázunk belőle, és hurkapálcára szúrjuk, hungarocellbe állítjuk.

5. A fehércsokit megolvasztjuk, pár csepp ételfestéket csepegtetünk bele. Picit megkuszáljuk, majd egyenként megforgatjuk benne a golyócskákat és hagyjuk készre dermedni.

sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Tésztához:
100 g finomliszt
210 g cukor
140 g margarin (olvasztott)
2 db tojás
120 g tejcsokoládé (olvasztott)
25 g cukrozatlan kakaópor
180 g tejcsokoládé (apróra tört)
1 kk só
1 teáskanál vaníliaaroma

Mázhoz:
pár csepp ételfesték
400 g olvasztott fehér csokoládé

Kövess minket a Facebookon is!