megtekintve: 3 649 alkalommal
elkészítve: 82 alkalommal megfőztem én is
1. Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Egy percig kevergetjük.
2. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt tejcsokit is.
3. Egy 25*20 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis masszát, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 20 percig sütjük, ezután sütőrácson langyosra hűtjük.
4. A browniet összemorzsoljuk és ha nem formázható könnyedén, egy kis olvasztott margarint öntünk hozzá. Gömbölyű golyócskákat formázunk belőle, és hurkapálcára szúrjuk, hungarocellbe állítjuk.
5. A fehércsokit megolvasztjuk, pár csepp ételfestéket csepegtetünk bele. Picit megkuszáljuk, majd egyenként megforgatjuk benne a golyócskákat és hagyjuk készre dermedni.
sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Tésztához:
100 g finomliszt
210 g cukor
140 g margarin (olvasztott)
2 db tojás
120 g tejcsokoládé (olvasztott)
25 g cukrozatlan kakaópor
180 g tejcsokoládé (apróra tört)
1 kk só
1 teáskanál vaníliaaroma
Mázhoz:
pár csepp ételfesték
400 g olvasztott fehér csokoládé