

megtekintve: 15 063 alkalommal
elkészítve: 285 alkalommal megfőztem én is
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és lábosban megpároljuk. Ha megpárolódott beletesszük a cukrot és fahéjat majd jól elkeverjük és hagyjuk hűlni.
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és tésztát gyúrunk belőle. (A tejföl mennyisége a liszt minőségétől is függ, de kb. 3/4 pohár)
Ha kész a tésztánk félbevágjuk. Az egyik felet kinyújtjuk a tepsi aljának méretére és belehelyezzük a vajjal megkent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe. A tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral és megszórjuk egy kevés búzadarával. Ezután kanállal rákenjük a megpárolt almát majd erre ráhelyezzük a tészta másik felét is amit ugyanúgy kinyújtottunk mint az elsőt.
Ha ezzel is megvagyunk sütés előtt óvatosan szurkáljuk meg a felső tésztaréteget egy vékony kiskéssel (vagy villával) és már mehet is a forró 180 fokos sütőbe amíg világosbarna nem lesz a teteje.
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni mert úgy könnyebben szeletelhető.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó sütés
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tk. só
1 csom. sütőpor
2 tojás sárgája
kb. 3/4 (kispoharas) tejföl
Töltelékhez:
kb. 5 db alma
kb. 3 ek. cukor
fahéj
Szükség lesz még:
baracklekvár,
búzadara,
zsemlemorzsa,
vaj szükség szerint.