Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kozák sapka recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 5 733 alkalommal

elkészítve: 96 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Markos Mária

Elkészítése

Habosra keverjük a tojás sárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport.. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 foknál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A margarint és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a margarint és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

A szóráshoz: 30 dkg kókuszreszelék

A mázhoz: 16 dkg étcsokoládé
10 dkg Ráma sütőmargarin.

A krémhez: 25 dkg porcukor
8 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
20 dkg rétesliszt
30 dkg Ráma sütőmargarin

A tésztához: fél dl víz
Fél csomag sütőpor
3 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
6 db tojás

Kövess minket a Facebookon is!