

megtekintve: 5 000 alkalommal
elkészítve: 111 alkalommal megfőztem én is
A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott gombával együtt. Összekeverjük a megáztatott, és kinyomkodott zsemlével sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük majorannával, kevés pirospaprikával, összedolgozzuk a tojással. Kihűtjük. A húst vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. .Közepére halmozzuk a gombás tölteléket, feltekerjük, majd körbetekerjük bacon szalonnával. A krumplit nagyobb hasábokra vágjuk, egy tálban összeforgatjuk egy kevés olajjal, köménymaggal, sült krumpli fűszersóval. A hústekercseket kicsit olajozott tepsibe fektetjük, melléöntjük a fűszeres krumplit. Fóliával letakarjuk, és 220 C fokos sütőben puhára pároljuk. ( kb. 1 óra) A fóliát levesszük, még kb. 30 percig sütjük, szép pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 1 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
4 nagy szelet tarja
40-50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
só-bors
majoranna
1 tojás
1 áztatott zsemle ( kenyér)
1 csomag bacon szalonna
sertéssült fűszersó
1 kg krumpli
sült krumpli fűszersó
kevés köménymag
kevés olaj