Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gombás göngyölt tarja, fűszeres burgonyával recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 60 alkalommal

elkészítve: 1 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A kockára vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük a szeletekre vágott gombával együtt. Összekeverjük a megáztatott, és kinyomkodott zsemlével sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük majorannával, kevés pirospaprikával, összedolgozzuk a tojással. Kihűtjük. A húst vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. .Közepére halmozzuk a gombás tölteléket, feltekerjük, majd körbetekerjük bacon szalonnával. A krumplit nagyobb hasábokra vágjuk, egy tálban összeforgatjuk egy kevés olajjal, köménymaggal, sült krumpli fűszersóval. A hústekercseket kicsit olajozott tepsibe fektetjük, melléöntjük a fűszeres krumplit. Fóliával letakarjuk, és 220 C fokos sütőben puhára pároljuk. ( kb. 1 óra) A fóliát levesszük, még kb. 30 percig sütjük, szép pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.


főzési idő: 15 min
sütési idő: 1 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

4 nagy szelet tarja
40-50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
só-bors
majoranna
1 tojás
1 áztatott zsemle ( kenyér)
1 csomag bacon szalonna
sertéssült fűszersó
1 kg krumpli
sült krumpli fűszersó
kevés köménymag
kevés olaj

Kövess minket a Facebookon is!