Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Citromos szelet 1 recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 754 alkalommal

elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: HardCandy

Elkészítése

Piskóta elkészítése:
Egy keverőtálba 9 db közepes méretű tojás fehérjét robotgéppel jó kemény habbá verjük.
A felvert fehérjébe fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan keverjük robotgéppel a legnagyobb fokozaton.
Ha ez kész, alacsonyabb fokozatra tesszük a robotgépet, és külön-külön belerakjuk a tojások sárgáját.
Végül kanalanként a masszába rakjuk a lisztet, amit már egy lapos keverő kanállal óvatosan forgatunk bele, nehogy összetörjön a hab.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A kész piskótát, kivesszük a tepsiből lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűlve ketté vágjuk.

Krém elkészítése:
A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük, ha csomósabb állagú, előtte villával kicsit szétnyomkodjuk. A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük, de nem szabad megvárni, hogy teljesen megdermedjen, különben csomós lesz. Evőkanalanként belekeverjük a pudingot, majd a zselatint 1 dl forró vízben feloldjunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. A habtejszínt, kemény habbá felverünk, majd óvatosan a túrós krémbe keverjük.

A krémet a piskótára kenjük, ráborítjuk a tetejét, azt is megkenjük a krémmel, majd a tetejét citromkarikákkal, illetve a zacskó hátulján olvasható utasítás alapján elkészített tortazselével díszítjük. Legalább 1 órára hűtőbe, vagy hűvös helyre rakjuk, hogy jól megdermedjen a krém.

sütési idő: 25 min
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Ajánlatos a pudingot a túróhoz robotgéppel hozzákeverni hogy ne legyen csomós vagy darabos.

Hozzávalók

Piskóta:
9 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt
pár csipet reszelt citromhéj

Krém:
1 csomag vanília ízű pudingpor,
30 dkg tehéntúró,
12 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dl tejszín (Hullala)
10 g zselatin.
1 citrom leve és reszelt héja

Tetejére:
Pár citrom karika
1 csomag színtelen tortazselé.

Kövess minket a Facebookon is!