

megtekintve: 9 940 alkalommal
elkészítve: 176 alkalommal megfőztem én is
Előkészítés:
A lisztet alaposan összegyúrjuk a tojással, a sütőporral, a cukorral, egy csipet sóval, a tejföllel.
Elkészítés:
1. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és kb. 5 cm-es körökre szaggatjuk.
2. A köröket a szélektől sugarasan bevagdossuk néhányszor, majd 3-4 darabot egymásra téve, a közepét ujjunkkal összenyomjuk.
3. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, 3-5 perc alatt. Szalvétán leitatjuk a zsiradékot, porcukrozzuk, és lekvárral tálaljuk.
35 darabhoz:
40 dkg liszt + a nyújtáshoz
3 tojás
1 tasak sütőpor
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál tejföl
csipet só
A sütéshez:
bőven olaj
A tálaláshoz:
porcukor, tetszőleges lekvár