megtekintve: 10 826 alkalommal
elkészítve: 265 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzá adjuk a lisztet, sütőport, és a tojások keményre vert habját hozzákeverjük.
Kivajazott lisztezett formába töltjük. forró sütőbe tesszük, 1 perc múlva mérsékeljük a lángot, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Előkészítése:
Tejfölbe annyi porcukrot keverek, hogy csak kellemesen pikáns, de ne túl édes legyen. majd csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal, és vaníliás cukorral ízesítem. a tortazselét előírás szerint elkészítem, és hagyom, hogy kihűljön.
A zselatinport kis lábosba szórom, ráöntöm a tejet, és a legkisebb lángon folyamatosan addig kevergetem, amíg a zselatin a tejben fel nem oldódik. Hagyom, hogy az is langyosra hűljön, majd belekeverem a cukros tejfölbe.
Elkészítés:
A piskótát a kapcsos tortakarikába teszem, és rákenem az ízesített tejfölt, a torta tetejét kirakom a félig felengedett gyümölccsel, és a már dermedni készülő gyümölcszselével kanalanként meglocsolom.
Egy éjszakát hagyom állni a hűtőben. Tálalás előtt a formából kikapcsolom, és az aljával együtt a tálra csúsztatom.
sütési idő: 30 min
A tejföllel és a zselatinporral gyorsan dolgozzunk mert hamar megdermed.
Az oldalát díszíthetjük szeletelt mandulával.
Tésztához:
3 ek. cukor
3 ek. liszt
3 tojás
1 ek. kakaópor
1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
6 dl sűrű tejföl
1 zacskó piros torta zselé
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 zacskó vaníliás cukor
Fél citrom reszelt héja
2 ek. étkezési zselatinpor
50 dkg fagyasztott piros gyümölcs (pl. málna, eper, ribizli, szeder vegyesen)