megtekintve: 14 445 alkalommal
elkészítve: 318 alkalommal megfőztem én is
1. A sárga tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a cukrot. Ha már fényes hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Kb. 25x30 tepsiben megsütjük.
2. A diós és a kakaós tésztákat az előzőeknek megfelelően elkészítjük, és megsütjük.
3. A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás pudingporral, a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforralt tejhez adjuk és megfőzzük.
4. A krémet 3 felé szedjük. Az egyikbe beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot, a másodikba a diót és egy kevés mazsolát, a harmadikba pedig a kakaóport és a mazsolát.
5. Egy magas falú tepsiben összerakjuk a tésztát (sárga tészta+kakaós krém+diós tészta+sárga krém+kakaós tészta+diós krém)
6. Az öntet elkészítéséhez az 5 dl vizet, a sót és a cukrot feltesszük melegedni. Összekeverjük a kakaóport, a csokoládé pudingporral és 1 dl vízzel, majd a forralt vízhez adjuk, és felfőzzük. Rumaromával ízesítjük.
7. Tálaláskor pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk és úgy rakjuk a tányérral, majd leöntjük az öntettel és tejszínhabbal díszítjük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók
Sárga tészta:
3 db tojás
7 dkg liszt
7 dkg cukor
Diós tészta
3 db tojás
7 dkg liszt
7 dkg cukor
5 dkg dió
Kakaós tészta
3 db tojás
7 dkg liszt
7 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
Krém:
4 tojássárgája
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg dió
1 evőkanál kakaópor
mazsola
Öntet:
5+1 dl víz
1 csipet só
10 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 evőkanál csokoládé pudingpor
1 rumaroma
tejszínhab