rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Somlói galuska házilag recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 7 783 alkalommal

elkészítve: 181 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: tinatona

Elkészítése

1. A sárga tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a cukrot. Ha már fényes hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Kb. 25x30 tepsiben megsütjük.
2. A diós és a kakaós tésztákat az előzőeknek megfelelően elkészítjük, és megsütjük.
3. A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás pudingporral, a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a felforralt tejhez adjuk és megfőzzük.
4. A krémet 3 felé szedjük. Az egyikbe beletesszük a 2 csomag vaníliás cukrot, a másodikba a diót és egy kevés mazsolát, a harmadikba pedig a kakaóport és a mazsolát.
5. Egy magas falú tepsiben összerakjuk a tésztát (sárga tészta+kakaós krém+diós tészta+sárga krém+kakaós tészta+diós krém)
6. Az öntet elkészítéséhez az 5 dl vizet, a sót és a cukrot feltesszük melegedni. Összekeverjük a kakaóport, a csokoládé pudingporral és 1 dl vízzel, majd a forralt vízhez adjuk, és felfőzzük. Rumaromával ízesítjük.
7. Tálaláskor pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk és úgy rakjuk a tányérral, majd leöntjük az öntettel és tejszínhabbal díszítjük.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Hozzávalók
Sárga tészta:
3 db tojás
7 dkg liszt
7 dkg cukor

Diós tészta
3 db tojás
7 dkg liszt
7 dkg cukor
5 dkg dió

Kakaós tészta
3 db tojás
7 dkg liszt
7 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor

Krém:
4 tojássárgája
1 l tej
2 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg dió
1 evőkanál kakaópor
mazsola

Öntet:
5+1 dl víz
1 csipet só
10 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 evőkanál csokoládé pudingpor
1 rumaroma
tejszínhab

Kövess minket a Facebookon is!