megtekintve: 14 689 alkalommal
elkészítve: 136 alkalommal megfőztem én is
1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és az apró kockára vágott vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva kb. 1 órára a fagyasztóba tesszük.
2. A tésztagombócot 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljába nyomkodjuk. 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a tésztát, majd kihűtjük.
3. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, óvatosan beledolgozzuk. Ezután elkeverjük benne a pudingport, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük az olajat.
4. A krémet eloszlatjuk a kihűlt tészta tetején, majd beledobáljuk a málnát és ráreszeljük a tészta másik részét.
5. 190°C-on további kb. 40 percig sütjük a sütit, akkor van kész, ha aranybarnára sült a teteje.
*Tésztához:
~ 350 g liszt
~ 5 db tojássárgája
~ 250 g vaj
~ 1 kk. sütőpor
~ 3 ek. cukor
*Töltelékhez:
~ 5 db tojásfehérje
~ 2 csomag vaníliapuding
~ 240 g porcukor
~ 2 csomag vaníliás cukor
~ 50 ml olaj
~ 500 g málna