megtekintve: 3 745 alkalommal
elkészítve: 53 alkalommal megfőztem én is
Omlett:
A tojásokat villával felverjük, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a reszelt trappista sajtot, és jól elkeverjük.
A margarint serpenyőben felhevítjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és mindkét oldalát alacsony lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy forgatás közben az oldalai ne ragadjanak össze.
Lapostányérra terítjük, majd képzeletbeli vonalat húzunk az omletten, és csak az egyik felét rakjuk meg.
Töltés:
Az egyik felét megkenjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd sorban ráterítjük a felszeletelt camembert sajtot.
A csirkemell sonkákat cső alakúra felcsavarjuk, félbevágjuk, és a camembert sajt tetején egymás mellé helyezzük őket.
A fél lilahagymát felkarikázunk, a karikákat szétszedjük, és szétterítjük a sonkán, majd a krémfehérsajtot és a juhtúrót a tetejükre morzsoljuk.
Végül a töltésre hajtjuk az omlett másik felét, és őrölt szárított petrezselyemmel szórjuk meg.Köretnek friss salátával tálaljuk
Omlett:
3 db tojás
300 g trappista sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek margarin
Töltés:
2 ek tejföl
60 g camembert sajt (6 szelet)
40 g csirkemell sonka
(4 szelet, füstölt)
100 g feta sajt
100 g juhtúró
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
fél lila hagyma