megtekintve: 20 360 alkalommal
elkészítve: 108 alkalommal megfőztem én is
1. Az élesztőt elkeverem a meleg vízzel, majd hagyom felfutni. Addig a gluténmentes lisztet, a sót és a cukrot elkeverem, majd hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a tejet, tojást és margarint.
2. A tésztát kb 5 percig gyúrom, majd egyforma részekre szedem és bélelt tepsire helyezem őket tetejüket lelapítgatva. Letakarom és hagyom duplájára kelni őket.
3. A sütőt 170 C-ra előmelegítem, majd tetejüket kis margarinnal lekenve és sóval hintve 20 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
- 360 g gluténmentes kenyérliszt
- 250 ml meleg tej
- 7 g instant élesztő
- 60 ml meleg víz
- 2 ek kristálycukor
- 1 tk só
- 1 nagyobb tojás
- 2 ek olvasztott margarin
Tetejére:
- olvasztott margarin
- só