

megtekintve: 20 224 alkalommal
elkészítve: 293 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
Tészta: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 vagy 5 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk mindet olyan méretűre, amekkora a tepsink. A tepsit kivajazzuk és egyenként kisütjük a lapokat 180 c
fokon. Kb 5 -6 percig.
Krém: A krémhez fél liter tejből és 5 evőkanál lisztből sűrű szószt főzünk és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanilia cukrot. Ha a szószt kihűlt az egészet összekeverjük és megkenjük vele a lapokat. Egy napig állni hagyjuk, hogy puhuljon.
Díszíteni pedig tetszés szerint lehet, krémmel, porcukorral.
hőfok: 180 °C
Hozzávalók:
Tészáthoz:
- 20 evőkanál olaj
- 20 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag szalalkáli
-6 egész tojás
- És annyi liszt, hogy könnyen nyújtható legyen
Krémhez:
-0,5 l tej
- 5 evőkanál liszt
- 1 kocka rama
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vanilias cukor