Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mustáros tarja tükörtojással,burgonyaforgács körettel recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 7 022 alkalommal

elkészítve: 128 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A köret készítés:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk.
Aztán tovább is körben ,vékonyan vágjuk tovább,hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,sóból,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő ,forró olajba tesszük,aranysárgára sütjük.
A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.
Papírtörlőre szedjük,kevés sóval meghintjük.
A hús készítés:
A hús szeleteket kiklopfoljuk,sóval,őrölt borssal megszórjuk mind kettő felét.
Mustárral bekenjük.
1 órát állni hagyjuk,majd étolajon ,serpenyőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Hozzávalók /2 személyre/
4 szép szelet tarja
só ízlés szerint
Őrölt bors ízlés szerint
2 jó evőkanál mustár
A sütéshez:
étolaj
Továbbá:
4 db tojás
A burgonyaforgács körethez:
Hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
1,5-2 dl tej
4 ek liszt
1 egész tojás
1 csipet só
A sütéshez:
5 dl étolaj

Kövess minket a Facebookon is!