

megtekintve: 8 842 alkalommal
elkészítve: 233 alkalommal megfőztem én is
A a tojást kikavarjuk a cukorral a sóval,felváltva belekeverjük a tejet,a sütőporos lisztet,simára keverjük egy habverővel,végezetül hozzá ötjük az ásvány vizet ,ezzel is összekeverjük.
Majd a reszelt almát keverjük a palacsinta tésztába.A levét nem csavarjuk ki. Az almát ahogy lereszeltük azonnal a palacsinta tésztába keverjük.
20 percig állni hagyjuk.
Majd kikenjük a palacsinta sütött ,felforrósítjuk,és kisütjük az almás palacsintákat.
A sütésnél keverjük fel a palacsinta tésztát és próbáljuk egyenletesen eloszlatni az almát a tésztában.
Ha kisült összehajtjuk,és megszórjuk fahéjas kristály cukorral
sütési idő: 45 min
hőfok: 80 °C
A palacsinta tésztát minden esetben pihentetni kell.
Hozzávalók palacsintához: 5 dl tej, 1 dl szénsavas ásvány víz,egy csipet só, 2 tojás 8 kanál liszt, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál olaj,20 dkg reszelt alma,1 teáskanál sütőpor
Sütéshez 1 dl étolaj.
Szóráshoz. 1 evőkanál őrölt fahéj, 4 evőkanál kristály cukor.