megtekintve: 13 119 alkalommal
elkészítve: 259 alkalommal megfőztem én is
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A 6 evőkanál lisztet és 1 vőkanál kakaót átszitáljuk és összekeverjük a fél csomag sütőporral. Ezután a tojások sárgáját, a tojás habot és lisztet lazán összekeverjük és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük a tésztát. Sütés után tálcára téve, hűlni hagyjuk, majd 3 része vágjuk.
Krém elkészítése:
A sajtkrémet , a vaníliás cukros, a tetszés szerinti porcukrot és a burgonyanyomón pépesített túrót jól összeturmixoljuk. Majd hozzáadjuk a narancs levét, végül pedig a kemény habbá vert habtejszínt is a túrós krémhez keverjük. Ezután jöhet a torta krémmel való megtöltése. Az alsó lap aljára egy vékony réteg narancslekvárt kenünk, majd erre jöhet a túrós krém, rátesszük a 2 piskótalapot, majd újra vékony réteg narancslekvár és a túrós krém, végül rátesszük a 3 piskótalapot és ennek a tetejét és a torta oldalát is bevonjuk a túrós krémmel. Végül pedig a megtöltött torta tetejére reszeljük a narancs héjat és egy szelet narancsot teszünk a torta közepére díszítésként. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók: 7 db tojás
7 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
1 nagyobb méretű narancs reszelt héja és leve
narancs lekvár
20 dkg natúr sajtkrém
3 dl habtejszín
50 dkg túró
porcukor ízlés szerint