megtekintve: 9 332 alkalommal
elkészítve: 248 alkalommal megfőztem én is
Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A paprikát megmossuk, húsát kockákra vágjuk. A sajtokat lereszeljük.
A besamelhez felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, felöntjük a tejjel, simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Sűrűre főzzük.
A tésztát megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és tűzálló tálba tesszük.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
A tésztára öntjük a besamelt, rászórjuk a paprikát, a sajtokat. Kisebb darabokban rátesszük a szardíniát, és a sütőben pirosra sütjük. (A szardíniát csak ízlés szerint).
hőfok: 200 °C
1 adag 480 kcal
50 dkg csőtészta
1 piros húsú paprika
5 dkg mozzarella sajt
5 dkg gounda sajt
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dl tej
1 csipet szerecsendió
10 szardínia