Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Zabpelyhes-sós keksz recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 3 873 alkalommal

elkészítve: 58 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a pirospaprikát, és a sót szárazon keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a bazsalikomot. (ízlés szerint adjunk hozzá a fűszerekből, de arra figyeljünk, hogy a kakukkfű elég intenzív ízű)

Ezután adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, és egy keverőkanállal szintén keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kb. egy órát állni, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet. (egy lágyabb masszát kell kapnunk, így ha szükséges akkor még adjunk hozzá egy kevés tejfölt)

Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd tegyük rá a tésztát, és a fólia segítségével formázzunk 3-4 cm átmérőjű rudat. Ezután tegyük be kb. egy órára a fagyasztóba, hogy megdermedjen, és könnyen feltudjuk majd szeletelni.

A fagyasztóból kivett tésztát csomagoljuk ki a fóliából, majd egy éles késsel, kb. 0,5 cm vastagságúra szeleteljük fel. (én szeletelés közben többször papírtörlővel letöröltem, majd lisztbe mártottam a kést)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felszeletelt tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt tálalnánk.

sütési idő: 20 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A pirosra sült kekszek frissen kisülve finom ropogósak, majd másnapra kissé megpuhulnak, de úgy is nagyon finomak.

Hozzávalók

10 dkg zabpehely
5 dkg liszt
10 dkg trappista sajt
5 dkg tejföl
1 db tojás (nagy)
1 tk sütőpor
1 tk só
késhegynyi pirospaprika
kakukkfű (ízlés szerint)
bazsalikom (ízlés szerint)

Kövess minket a Facebookon is!