megtekintve: 11 072 alkalommal
elkészítve: 214 alkalommal megfőztem én is
Az enyhén sózott húst belehempergetjük a fűszeres lisztbe, és kizsírozott tepsibe rakjuk le hézagosan.
Köré szórjuk a hasábra vágott krumplit, besózzuk, meglocsoljuk egy kis olajjal.
Rárakjuk a vöröshagymakarikákat, a tejfölt, és a sajtot.
Lefedve körülbelül 1 órát pároljuk, majd alufólia nélkül rápirítjuk a sajtot.
Savanyúsággal tálaljuk,nagyon finom céklasalátával.
sütési idő: 60 min
Ha marad fűszeres liszt akkor azt a krumplira szóróm, és úgy teszem a krumplit a hús köré.
Nagyon finom benne a máj is.
Paradicsom szezonban szoktam rá karikázni paradicsomot, amit a sajt elött teszek rá.
1 kg enyhén sózott (mert a lisztbe is kell só)csirkehús (comb, szárny)
2 marék liszt, ebbe:
1-1 kiskanál őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, csipet só
1 kg hasábra vágott krumpli
2 fej vöröshagyma karikákra szedve
2 dl tejföl, 3-4 kanál étolajjal összeverve
10 dkg reszelt sajt