Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Nem lehet abbagyni csirke recept

A recept értékelése: 3,2 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 7 227 alkalommal

elkészítve: 120 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: katuska

Elkészítése

Az enyhén sózott húst belehempergetjük a fűszeres lisztbe, és kizsírozott tepsibe rakjuk le hézagosan.
Köré szórjuk a hasábra vágott krumplit, besózzuk, meglocsoljuk egy kis olajjal.
Rárakjuk a vöröshagymakarikákat, a tejfölt, és a sajtot.
Lefedve körülbelül 1 órát pároljuk, majd alufólia nélkül rápirítjuk a sajtot.
Savanyúsággal tálaljuk,nagyon finom céklasalátával.

sütési idő: 60 min

Személyes jó tanács

Ha marad fűszeres liszt akkor azt a krumplira szóróm, és úgy teszem a krumplit a hús köré.
Nagyon finom benne a máj is.
Paradicsom szezonban szoktam rá karikázni paradicsomot, amit a sajt elött teszek rá.

Hozzávalók

1 kg enyhén sózott (mert a lisztbe is kell só)csirkehús (comb, szárny)

2 marék liszt, ebbe:
1-1 kiskanál őrölt bors, őrölt kömény, majoránna, pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, csipet só

1 kg hasábra vágott krumpli

2 fej vöröshagyma karikákra szedve
2 dl tejföl, 3-4 kanál étolajjal összeverve
10 dkg reszelt sajt





Kövess minket a Facebookon is!