megtekintve: 12 345 alkalommal
elkészítve: 204 alkalommal megfőztem én is
A lisztet a margarinnal, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok ( kb. 3 - 4 mm ) vastagságúra kisodorjuk,kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre megsütjük.
A sajtkrém hozzávalóit összekeverve gőzön sűrűre főzzük, utána belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot, kihűtjük. Ezt követően 10 dkg puhított vajat kikeverünk és kanalanként a sajtkrémhez keverjük.
A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és reszelt sajtban megforgatjuk.
sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
22 dkg margarin
1 kávéskanál só
2 dl tejföl
reszelt sajt a tetejére
Sajtkrém hozzávalói :
1 dl tejföl
1 tojássárgája,
1 kávéskanál liszt
késhegynyi pirospaprika
só
10 dkg reszelt sajt (füstölt)
10 dkg vaj
+reszelt sajt a forgatáshoz