megtekintve: 152 100 alkalommal
elkészítve: 222 alkalommal megfőztem én is
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval.
A kész tésztából 1 hatalmas zsemlét formázunk, majd 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük (kb. 180-200 fokon).
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából (lehet egy nagyot is, de ha többet csinálunk, úgy egyszerűbb), és olajban kisütjük.
A zsemlét félbevágjuk, megtöltjük a húspogácsával, salátával, sajttal, hagymával és tetszés szerinti ízesítőkkel.
sütési idő: 10 min
A hamburgerzsemléhez:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 4 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 1 db tojás (a kenéshez)
A hamburgerhúshoz:
- 1 kg darált hús
- 2 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db tojássárgája
- só
- bors
- ételízesítő
- petrezselyem
- bazsalikom
Valamint:
- saláta
- sajt
- ketchup
- mustár
- majonéz
- paradicsom
- uborka
- hagyma