megtekintve: 7 162 alkalommal
elkészítve: 179 alkalommal megfőztem én is
Egy tálba tesszük a lisztet,elkeverjük a sóval,porcukorral.
A vajat kisebb hasábokra vágjuk és a reszelt narancshéjjal a fentiekkel összegyúrjuk.
1 órát hidegen pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett munkalapra tesszük,4 darabra vágtam.
Egyenként hosszú rúddá sodortam a kezemmel,mint anno a gyurmát.
7 cm körüli darabokat vágtam belőle és kifli formára hajlítottam.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztattam.
2 tepsi telt meg,55 db kifli sült ki.
170 fokra melegített sütőben 10 percet sütöttem.
A teteje még puha ekkor,de készre sült.
Még forrón beszitáljuk a tepsin vaníliás porcukorral.
Fele kiflinek a végeit fehér olvasztott csokoládéba mártottam és narancsos dekorációs cukorral szórtam meg.
Amikor teljesen kihűltek,akkor tesszük tálcára.
Jó étvágyat kívánok hozzá,ajánlom szeretettel.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
40 dkg finomliszt
15 dkg marcipán reszelve
6 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 csipet só
1 narancs ( jól megmosva)reszelt héja
A szóráshoz:
Vaníliás porcukor