

megtekintve: 2 499 alkalommal
elkészítve: 60 alkalommal megfőztem én is
A tanghzong összetevőiből sűrű masszát főzünk. Az élesztőt meleg tejben felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival, és a kihült tanghzonggal együtt rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Téglalap alakúra nyújtjuk, kevés vízzel meg spricceljük, rászórjuk a cukros kakaót, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk ( vagy vízzel) feltekerjük mint a bejglit. Kicsit körbe kenjük zsírral. 2,5-3 cs-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. ( kicsit bekenhetjük a tetejüket kevés zsírral). Ismét kelesztjük kb. 50-55 perc. 190 C fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Még forrón bekenhetjük kevés cukros tejjel.
főzési idő: 2 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom puha, foszlós a tésztája.
tanghzong összetevői:
40 gr BL 55 liszt
240 ml tej
A tészta összetevői.
A tangzhong tészta
600 gr BL 55 liszt
30 gr élesztő
6 gr só
78 gr cukor
30 gr zsír
40 gr margarin
1 tojás + 1 tojássárgája
120 ml tej
Továbbá:
40 gr kakaó
160 gr porcukor