

megtekintve: 13 622 alkalommal
elkészítve: 359 alkalommal megfőztem én is
1. A cukrot a tojásokkal és a vaníliás cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, fahéjat, rumot, cukrozott narancshéjat, darált diót, mogyorót, reszelt csokoládét, mazsolát, lisztet és a sütőport, és összekeverjük.
2. Negyed órát hagyjuk pihenni.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat rakunk belőle, de hagyjunk helyet közöttük, mert sütés közben elterülnek.
4. Megsütjük.
sütési idő: 25 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: légkeverés
20 dkg kristálycukor
3 db tojás
1 cs vaníliás cukor
fél mk őrölt szegfűszeg
1 mk őrölt fahéj
2 kk rum vagy rumaroma
5 dkg cukrozott narancshéj, apróra vágva
5 dkg darált dió
5 dkg darált mogyoró (nem földi)
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg mazsola
10 dkg liszt
1/3 cs sütőpor