megtekintve: 24 438 alkalommal
elkészítve: 322 alkalommal megfőztem én is
A tésztához valókat összedolgozzuk, hogy szép sima tészta legyen. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, alját villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. A tésztát felvert tojással megkenjük, visszatesszük a sütőbe 5 percre.
Az apróra vágott hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, addig pároljuk, míg a leve elfő.
Tésztára tesszük a tölteléket, majd a reszelt sajt felét, erre a vékonyra szeletelt paradicsomot, majd ráöntjük a tojással elkevert tejszínt.
Tetejére a maradék sajtot tesszük, 20-25 percet sütjük.
főzési idő: 30 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Tésztához:
20 dkg liszt
1 tojás
10 dkg vaj
pici só
kevés víz
Tetejére:
30 dkg spenót
1 tojás
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
30 dkg sajt
3-4 paradicsom
só, bors