megtekintve: 4 993 alkalommal
elkészítve: 110 alkalommal megfőztem én is
agymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
Egy tálba tesszük a felaprított hagymát és a tojást, botmixerrel összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a darált tepertőkrémet, majonézt, tejfölt, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd krémes állagúra dolgozzuk össze.
Díszítéshez:
Egy-egy paradicsomszeletet kettévágunk, ezek lesznek a pillangó szárnyai.
Kettévágott olajbogyó a feje.
Sárgarépa-karikákból kivágjuk a virágokat és a napocskát.
Rozmaringlevél helyettesíti most a füvet.
Krémhez:
25 dkg tepertő (darált)
8 db főtt tojás
4 közepes db újhagyma
2 dl tejföl
3 ek majonéz
2 teáskanál mustár
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
Díszítéshez:
1 közepes db paradicsom
1 közepes db sárgarépa
2 db fekete olajbogyó
1 szál rozmaring