megtekintve: 9 883 alkalommal
elkészítve: 254 alkalommal megfőztem én is
A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot, a vizet. Ha már könnyű habos ( kb. 8-10 perc) kézi habverővel hozzáadjuk a sütőporos lisztbe kevert kakaós keveréket. Papírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 C fokos sütőben sütjük. Kb. 30 perc ( tűpróba) A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokoládékat összetörjük, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy épp ellepje. Lassú tűzön egyneművé keverjük. Kihűtjük. A maradék habot keményre verjük, és óvatosan fokozatosan keverjük hozzá a csokis masszát. A tortát 3 lapba vágjuk, és betöltjük, úgy hogy a tetejére, és oldalára is kerüljön. Tetejét tortabevonóval vonjuk be. Tetszés szerint díszítjük, én most tejszínhabból " virágot" nyomta a tetejére, az oldalára " csokirácsot" készítettem.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók a piskótához ( 18 cm-es)
4 tojás
12,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 kanál kakaópor
4 kanál meleg víz
A töltelék hozzávalói:
5 db ( 15 dkg ) sportcsoki
1/2 liter Hulala
Tetejére: 1/2 tábla tortabevonó