megtekintve: 13 426 alkalommal
elkészítve: 279 alkalommal megfőztem én is
A piskótát elkészítjük:A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, keményítőt,majd beledolgozzuk a margarint. Egy 26 cm-es tortaformába töltjük, és megsütjük.
A tejszínt felforraljuk,beletördeljük a csokoládét, simára keverjük. kihűtjük.A margarint a többi hozzávalóval össze keverjük, majd a kihabosított kihűlt csokoládé krémhez keverjük.Egy kb. 2 l-es félgömb alakú formát folpac-kal kibélelünk, a tortalapot két lappba vágjuk. A krém felét belesimítjuk a tálba, az egyik lapot beleszabjuk, rá kerül a másik adag krém, befedjük a tortalappal. ( a maradék piskótából készülhet csoki golyó). A lelógó folpackot ráhajtjuk,és pár órára hűtőbe tesszük. Kiborítva felvert tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint alkalomhoz illően díszítjük.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A piskótához:
6 tojás
25 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
4 dkg kakaó
6 dkg margarin
Krém hozzávalói:
4 dcl tejszín
40 dkg tortabevonó ét csoki
8 dkg margarin
1 tk mézes fűszerkeverék
4 kanál rum
4 kanál erős fekete kávé
kevés cukor