Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Brokkoli tojással, virslivel, csőben sütve. recept

A recept értékelése: 4,1 pont
  • 75 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 771 alkalommal

elkészítve: 37 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

5 db tojást főzzünk keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.

A brokkolit enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük, és csepegtessük le. (Én tettem a főzővízbe 1/2 kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a színe főzés után.)

A sárgarépát pucoljuk meg, karikázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A virslit ízlés szerint karikázzuk fel.

Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjük ki a vajjal, szórjuk bele az előzőleg megfőzött brokkolit, majd pakoljuk rá a roppanósra főzött sárgarépa és a virsli karikákat, valamint a cikkekre vágott főtt tojást.

A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal, a maradék két egész tojással, majd öntsük rá a rakottas tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt ráolvad.(ízlés szerint több sajtot is szórhatunk rá)

főzési idő: 15 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a rakottast a tányérra, majd úgy kínáljuk. Brokkoli helyett karfiollal is elkészíthetjük.

Hozzávalók

50 dkg brokkoli
1 nagy sárgarépa
3 pár virsli
7 db tojás
3 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors (ízlés szerint)
5 dkg füstölt sajt
3 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!